Cara masak sama je mcm nasi2 ayam yg biasa kiter buat cuma sambal aje lain sikit.
Cara buat sambal:
10bj cili padi
5 bj lada besar
4bj baby tomato
gula
garam
cuka
Kisar semua bhn 2 diatas sampai hancur pastu masakkan atas api sehingga mendidih & kalau rasa terkurang ke blh la tambahkan secukup rasa.
Untuk Ayam:-
Perap ayam yg telah direbus dgn kicap & sedikit madu dlm 30 minit-1 jam. Lepas tu blh digoreng dgn api yg perlahan. Lebihan kuah kicap perapan ayam blh dijdkan kauh kicap untuk dimkn bersama dgn nasi ayam td.
2 comments:
Wahhh.. sedapnya.. tiba2 lapar walaupun baru sahaja melantak oblong..
blh la cuba kalau rajin2 tu..
issh sedapnyer oblong nih yg rindu kat psr mlm kat tmn gelora nih..
Post a Comment